בתום חורף עתיר משקעים ציפו תיירני המים בצפון לעבודה רבה בשבוע חול המועד, אך התאכזבו. הגשמים החזקים, הרוחות העזות והטמפרטורות הנמוכות הבריחו מטיילים רבים, ובאתרי הקייאקים והשיט לא יכלו לפתוח כלל את העונה בשל שפיעת הנחלים הרבה. חמשת אתרי שיט הקייאקים בגליל העליון ובגולן צפויים להיפתח רק היום לנופשים, ותחת הגבלות גיל מחמירות.
"היה לנו חורף טוב עד כדי כך שהוא גרם לעיכובים, ובמקום לעבוד בחול המועד רק חיכינו שעוצמת המים תשכך מעט ונוכל לפתוח את המסלול המשפחתי לשיט", אומרת עדי כהן מקייאקי כפר־בלום. הבוקר אמורה לרדת הסירה הראשונה למים, תחת הגבלות של כניסה מגיל 16 ומעלה וידע בשחייה.
על אף אובדן ההכנסות, כהן לא מתלוננת יותר מדי על שלא הצליחו לפתוח את העונה בערב פסח, כפי שנהגו בשנים האחרונות. "שבוע שלם של חול המועד הוא באמת ברכה, אבל זכינו השנה לכל כך הרבה מים ולשפיעה חזקה, וזה נהדר וטוב לכולם".

תיירות המים בגליל ובגולן היא עוגן חשוב בכלכלת האזור. "בפסח השנה יש אלטרנטיבות, כמו החרמון המושלג, הנחלים ושמורות הטבע הירוקות", אומרת כהן. "אבל אם לא היו מים בכלל, כמו בשנים האחרונות, הגליל פשוט היה מתייבש והנופשים לא היו מגיעים. ראינו את זה בשנה שעברה, כשהעכברת בזרימה החלשה בנחלים פגעה בתיירות, במסעדות, בשמורות הטבע ובכולם".
כהן מקווה שעד יום העצמאות עוצמת המים תרד, ואז תותר הכניסה לילדים וכן ייפתחו לשיט בטוח המסלולים האתגריים.
גם אתרי הצלילה והשיט בים התיכון, בחופי הגליל המערבי, נותרו סגורים בחציו הראשון של החג ונפתחו רק אתמול. במועדון הצלילה והשיט "פוצקר" בנהריה לא זוכרים חג כזה בעבר.
"היינו פשוט בהשבתה מלאה. לא יכולנו להוציא טיולי שיט וצלילות", מספרת עינת פוצקר. "זה החורף הכי חזק שהיה לנו ב־26 השנים האחרונות, וכמו כל מועדוני הצלילה והשיט בים התיכון התמודדנו עם ים גבה גלים ועם רוח חזקה".
למזג האוויר החורפי המאוחר והנדיר בעוצמתו שפקד את אזורנו במהלך הפסח יש גם השלכות כלכליות. בקרן לפיצוי נזקי טבע בחקלאות התקבלו למעלה מ־650 דיווחים של חקלאים על נזקים שנגרמו בשל מזג האוויר הסוער. בראש הענפים הנפגעים – גידולי הקיץ. שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט, מסביר שעיקר הנזק נגרם כתוצאה מהברד: כ־80 אחוזים מהדיווחים הם על פגיעות בפירות הקיץ שעודם על העצים, ובכלל זה אפרסק, נקטרינה, תפוח עץ, דובדבן ומשמש.
רוב הפגיעות היו בצפון הארץ, מקו חדרה וצפונה, ובעיקר בגליל העליון, בגליל המערבי וברמת הגולן. הברד גרם לנזקים גם לגפנים בצפון הארץ ובהרי ירושלים. היקף הנזק שהביא מזג האוויר החורפי המאוחר לגידולים החקלאיים נאמד בלמעלה מ־29 מיליון שקלים, אך את היקף הנזק הסופי נדע רק בהמשך העונה. "בתקופה הזאת של השנה אנחנו כבר בדרך כלל מאחורי החורף, ונדיר יחסית לקבל כמות כזאת של דיווחים בסוף אפריל", אומר תורג'מן.
כעת, מסתמן, האביב יתפוס כיוון אחר: התחממות. היום תחול עלייה קלה בטמפרטורות, והן יהיו גבוהות מהרגיל לעונה. בחג יוסיף להיות חם מהרגיל, כך גם בשבת, וביום ראשון אמנם תחול ירידה קלה בטמפרטורות, אך יוסיף להיות חם מהרגיל.