יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות

"התחלתי להכין שוקולד כתחביב עד שלא התעניינתי בשום דבר אחר"

לשכת התעסוקה: יערה קלמנוביץ', שוקולטיירית

מאת  ליאור שפירא
כ״ט בשבט ה׳תשפ״ב (31/01/2022 08:33)
בתוך מוצש, תרבות

יערה קלמנוביץ', שוקולטיירית. צילום: אליבייה פיטוסי, פלאש 90

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מה את עושה?

שוקולטיירית מכינה שוקולד. בפועל, שוקולד הוא חומר גלם כמעט מוכן ושוקולטיירית משביחה ומנגישה אותו בכל מיני טעמים, צורות ומרקמים. שוקולטיירים גם מתכננים את המוצר, על כל ההיבטים שלו. המוצר הוא לא רק מה שמכניסים לפה, זאת כל החוויה: מהטמפרטורה שהשוקולד מגיע בה, דרך הנראות של האריזה ושל המוצר שבתוכו שצריך להיות יפה, ועד הצליל שהוא משמיע.

איך בוחרים טעמי שוקולד?

אנחנו משתדלים להתאים את השוקולד לעונה. בחורף מתמקדים בתבלינים חמים, חזקים ומרירים. בקיץ הוא קליל ויש שוקולדים עם פירות, דברים עדינים יותר. יש גם טרנדים עולמיים, למשל עכשיו יש טרנד של דגנים קראנצ'יים מצופים בשוקולד. יש גם את הקלאסיקות: אגוזים, קפה, קרמל. קלאסיקות נמכרות טוב ונוחות תפעולית, אבל מקצועית זה משאיר מאחור. אני לא יכולה להתחרות ביצרנים מסחריים במחירים, אני כן יכולה להתחרות בטעמים ובחווייה.

איך התחלת לעבוד בתחום?

הייתי עורכת דין והרגשתי שהעבודה לא מתאימה לי. התחלתי להכין שוקולד בתור תחביב וזה הלך וכבש אותי עד שלא התעניינתי בשום דבר אחר. למדתי משנים של קריאה ועשייה וממפגשי שוקולטיירים חובבים, ומצאתי שם מנטור. לפני שש שנים וחצי הקמתי דוכן קטן בירושלים. פחדתי שלא יקנו כי זה יקר, אבל בכל פעם כל המלאי נגמר. זה היה בסוכות, ואנשים הסתובבו בחוץ. אחרי שלושה חודשים עזבתי את עריכת הדין. אבל אז הגיע חורף, אנשים לא יצאו, היו ימים שלא היו מכירות בכלל – וכבר שקלתי לקבור את העסק. מה שהרים לי אותו בסוף היה פוסט בפייסבוק, שנגע בהרבה אנשים. משם לאט־לאט למדתי למצוא לקוחות עסקיים קבועים ולא לבנות רק על לקוחות פרטיים.

מה קשה בתחום?

הרגולציה נוראית. אסור לייצר בבית או בשכונת מגורים, חייבים רק באזור תעשייה, ואין הבדל בדרישות בין מפעל של מאות עובדים לעסק של חמישה.

מה אנשים לא יודעים על המקצוע?

טכנית, לא מסובך להכין שוקולד. פרלין הוא המוצר הכי מעניין ששוקולטייר מייצר אבל גם הוא פשוט לביצוע. את הבסיס – טמפרור, הכנת מילוי ויציקה לתבנית הנכונה – אפשר ללמוד בסדנה של שלוש שעות. אפשר לקצר תהליכים ולטמפרר עם מכונה. אבל לוקח שנים לפתח את הגוון האישי ואת היד שלך. אם רוצים להוסיף לזה ניהול עסק – זה אפילו יותר מסובך. אפשר להיות שוקולטיירית מצויינת ומנהלת גרועה.

איזו טעות של מתחילים עשית?

בסדנאות השוקולד שהייתי עושה הייתי מתעקשת שאנשים יטמפררו את השוקולד: יחממו ויקררו תוך כדי ערבוב, כדי שאפשר יהיה לעבוד עם השוקולד. הטמפרור לקח הרבה זמן, היה משעמם וזה לא היה יוצא טוב. האנשים ואני היינו יוצאים מתוסכלים מהסדנאות האלה. רק אחרי שלוש שנים היה לי פיצוח איך אני יכולה להקשיב לדרישות ולוותר על הטמפרור. בניתי את הסדנה בלי זה והיום זאת הסדנה הכי פופולרית שלי.

ספרי סיפור מהעבודה

בקורונה יצרה איתי קשר צלמת והציעה לצלם את המוצרים תמורת שוקולד. אלה היו צילומי המוצר הכי טובים שהיו לי. התחלתי לעבוד איתה בקביעות וגם הכרתי לה את אחי. עכשיו הם התארסו.

כמה עובדות על שוקולטיירים

 לקוחות

לקוחות פרטיים, רשתות בתי מלון, משווקי חבילות מארזים מישראל, בתי קפה, מעדניות, חנויות מתנות ועוד.

לימודים

קורסי שוקולד, בתי ספר לקולינריה.

 כסף

ההכנה בכמויות קטנות יקרה מאוד. אחרי הוצאות קבועות: משכורות, ציוד, שכירות, חשבונות, החזרי הלוואות, שיווק ועוד – הרווח שנשאר מהמוצרים הוא 5%. הסדנאות רווחיות יותר מאשר מכירת מוצרים.

צוות בבוטיק שוקולד

צוות הייצור מורכב משוקולטיירית, עובדי ייצור, מנהלת ייצור, מעבירי סדנאות, מנכ"ל, מלקטת הזמנות, שירות לקוחות. חלק מהעובדים ממלאים יותר מתפקיד אחד, חלק מהעובדים פרילנסרים.

 מקצועות קרובים

קונדיטורים, אופים, קונפיסיירים (ממתקאים), יצרני גלידה.

 

תגיות: לשכת התעסוקהשוקולדשוקולטיירית

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מפגן הראווה הסורי-רוסי לא צלח ונראה כי התקיפות הישראליות נמשכות

    הידיעה הבאה

    יום השואה הבינלאומי: הספרים החדשים על שנות התופת

    הידיעה הבאה
    יום השואה הבינלאומי: הספרים החדשים על שנות התופת

    יום השואה הבינלאומי: הספרים החדשים על שנות התופת

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD