יום חמישי, יוני 12, 2025 | ט״ז בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות

בג'מס יש אוכל עם נשמה, יותר מזה אנחנו לא צריכים

האוכל ב"ג'מס" לא מתיימר להיות עילי או מתוחכם, אלא בן לוויה מוצלח לבירה שמיוצרת במקום. ובזה הוא מושלם

מאת  אביטל אינדיג
י״ט באדר א׳ ה׳תשפ״ב (20/02/2022 14:01)
בתוך מוצש, תרבות
בג'מס יש אוכל עם נשמה, יותר מזה אנחנו לא צריכים

צילום: דוד מויאל

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

לא הרבה אנשים זוכים להגשים את חלום חייהם. אחרי המון מאמץ, כישרון, יזע וטיפות בירה, ג'רמי וולפלד יכול להסתכל על אימפריית הבירה שלו ובהחלט לחייך בסיפוק.

הכול החל כשוולפלד, שהתגורר בוושינגטון ועבד בבית הלבן, מאס בעולם הפוליטי והחליט על חלום ציוני משל עצמו: להעלות את תרבות הבירה האמריקנית לארץ הקודש ולייסד מבשלת בירה טרייה בישראל. אחרי לימודי תואר במלונאות וניהול (כי בשביל להצליח בעסקי המזון צריך הרבה יותר שכל ממזל), תואר במיקרוביולוגיה (!) ותואר במדעים מתקדמים של בישול בירה במוסד הכי נחשב בעולם, הוא פתח לפני כ־13 שנה את המבשלה הייחודית שלו באזור התעשייה בפתח־תקווה.

צילום: דוד מויאל

המקום, שנקרא על שמו (ג'ם הוא שם החיבה שבו קוראים לו חבריו), היה שונה מכל פאב אחר שפעל אז בארץ. מיכלי נירוסטה ענקיים וחשופים לכול, הסבר מדוקדק על ההבדל שבין פילס אייל או לאגר, בימת הופעות, מגרש כדורסל במקום חניה וטונות של וייב היפי מגניב. והיה כמובן גם האוכל. עם מטבח שסוף־סוף יודע להגיש תפריט רציני ומוצלח לצד הבירה ולא רק בייגלה ובוטנים. ג'מס הניפה על נס את דגל הבירה, הרבה לפני שבירות קראפט הפכו לטרנד בוטיקי וכל בשלן ביתי החל להעמיד סירי שעורה.

מאז המפעל הפך לרשת שהתרחבה ל־14 סניפים ברחבי הארץ. כולם כשרים, אגב, מתוך אותו חזון ציוני־פטריוטי. מאחר שהמבשלה בפתח־תקווה סגורה כעת לצורך שיפוצים (במקומה פועלת מסעדת פופ־אפ לא הרחק משם), ביקרנו הפעם בסניף בכפר־סבא ששוכן בחצר השוק, מתחם שהאווירה בו תמיד כיפית – מעין אקס־טריטוריה צעירה בין רחובות ראשיים עירוניים וישנוניים של פעם.

במקום שכזה אין פתיחה מתאימה יותר מאשר מזון מטוגן ועל כן הלכנו על טבעות בצל, עוד מנה שהביאה עמה חידוש בזמנו. לא עוד תערובת מעובדת כי אם טבעות בצל של ממש, עטופות בבלילת בירה ומטוגנות בשמן עמוק ורותח.

ומה לגבי הבירה? היא מוגשת בכמה גדלים – קטן, שליש או חצי, ואפשר גם לרכוש מארזים הביתה. למי שמגיע לכאן בפעם הראשונה מומלץ מאוד לנסות את מגש הטעימות, שיעזור לכם להחליט לאיזו בירה אתם הכי מתחברים. אני מזמן כבר מצאתי את שאהבה נפשי – 8.8 המופלאה והפירותית, ששמה מעיד על רמת האלכוהול הגבוהה יחסית, בעוד האלפא נצמד ללאגר הגרמני הכהה.

מאחר שבסניף הכפר־סבאי לא מגישים את נקניקיות הדיאבלו החריפות (מה חבל) התנחמנו בבסט סלר המנצח שלהם – שניצל הדה לוקס המפורסם. העולם מתחלק בין אלה שאוהבים את השניצל שלהם בשרני ועבה, לאלה שמעדיפים אותו כמה שיותר דק. אם אתם משתייכים לחלק השני, אתם חייבים לנסות את השניצל המדובר – נתח עצום בגודלו ודק־דק־דק, מצופה בשכבה זהובה ופריכה של פירורי לחם, אהוב על מבוגרים וילדים כאחד. הראש אמר שכדאי להזמין כתוספת סלט ירוק אבל הבטן רצתה רק דבר אחד: פוטאטוס. אותם פלחי תפוחי אדמה שמנמנים ועבים, שכאן עוברים תיבול עז טעמים, לא יבשים ולא קמחיים, לא רכים מדי ולא קשים מדי, פוטאטוס בדיוק כמו שהם צריכים להיות.

בג'מס לא שוקטים על שמרי הבירה ומקפידים לרענן את התפריטים שלהם מעת לעת. כך הצטרפו למשפחה עם השנים גם המבורגרים וכריכי פניני איטלקיים וחמים, אשר מבוססים על לחם מחמצת שנאפה במקום. אנחנו הלכנו על כריך חזה עוף צלוי, מלווה באיולי צ׳יפוטלה, מיונז וזיתי קלמטה שהיה חביב אך לא מעבר.

ניסינו גם את הסלופי ג'מס, שהוא הגרסה המקומית לסלופי ג'ו, הכריך הכל־אמריקני המושחת, שאין דרך לאכול אותו ולהישאר נקיים. פה במקום בשר טחון מכינים אותו מבשר בקר בבישול ארוך ברוטב אסייתי מתוק ועם עלים מפתיעים כמו בזיליקום וכוסברה, שילוב מעולה שפחות ציפינו לפגוש כאן.

צילום: דוד מויאל

הקינוחים הם החוליה החלשה בעסק והם לא טומנים איזו בשורה גדולה בחיקם, עם סופלה שוקולד סטנדרטי וגלידת סורבה שהיא מה שהיא – גלידת סורבה.

אז בג'מס לא תאכלו מנות גורמה מוקפדות ואוכל מולקולרי, אבל לפעמים זו הבחירה הכי כיפית שיש. מזון שמותאם בדיוק למקום שבו הוא מוגש ועשוי מתוך מחשבה, השקעה ואהבה, לצד מוזיקה טובה ובירה טרייה וצוננת. יותר מזה אנחנו לא צריכים.

motzash.food@gmail.com

תגיות: בירותג'מס כפר סבאמסעדה כשרה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    במילים שבורות ובמנגינה אוהבת, החזירה דניאל רובין את אמה למציאות

    הידיעה הבאה

    הכדורגלן תאי בריבו פורח בליגה האוסטרית

    הידיעה הבאה

    הכדורגלן תאי בריבו פורח בליגה האוסטרית

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD