יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות

קסם על ים כנרת: בשורת הבישול העילי הכשר הגיעה לצפון

עם מנה שמבוססת על תזונת הרמב"ם וקיגל כרוב אייקוני, השף אסף גרניט פותח לראשונה מסעדה כשרה דווקא בטבריה, ומוכיח שהיה שווה לחכות

מאת  אביטל אינדיג
י״א בטבת ה׳תשפ״ב (15/12/2021 12:40)
בתוך מוצש, תרבות

צילום: נועם פריסמן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

בשבועות האחרונים עולם הקולינריה מתחיל להראות סימני התאוששות ממשבר הקורונה, עם מסעדות חדשות שנפתחות כמעט מדי שבוע, חלקן בהשקעה ניכרת ובסכומים שטרם נחזו כאן. ובכל זאת, לא בכל יום מתרחש אירוע שציפו לו כמו פתיחתה של "לוטה" – הכשרה הראשונה של השף אסף גרניט. גרניט, שקבוצת "מחניודה" שבראשותו חולשת על עשרות מסעדות ומתחמי מזון בארץ וברחבי העולם, מספר כי כבר זמן רב רצה לפנות אל קהל שומרי הכשרות ורק חיכה להזדמנות הנכונה. ובכן, היא הגיעה. כמו כמעט כל שף בכיר שפותח מסעדה כשרה בשנים האחרונות, גם כאן הפורמט הוא מסעדה במלון, אך בכל זאת הוא שונה במעט מהמקובל.

ראשית, העיצוב. מאחר שמסעדות במלון משתלבות לרוב בשטחים קיימים, הדגש שניתן לעיצובן הוא די מינורי והן נוטות לסבול ממראה כבד וארכאי. במקרה דנן, האכסניה המארחת – מלון גלי כנרת בטבריה – עברה שיפוץ מסיבי בעצמה בידי "ישראל קנדה מלונות", שחכרה את המלון המיתולוגי ל־25 שנה. התוצאה היא חלל רב־רושם עם הברקות בדמות עמודי ענק מצופים פסיפס־עלים בגווני ירוק, שצומחים מהרצפה ומכסים את התקרה (במעין מחווה לעצי זית) לצד קיר עם ויטרינות עמוסות צלחות חרסינה מכל הסגנונות והצבעים.

צילום: נועם פריסמן

שנית, "לוטה" איננה רק "מסעדה במלון" אלא מספקת את כל צורכי הגסטרונומיה של האורחים – מלבד ארוחות הערב, המטבח שלה אחראי הן לארוחת הבוקר (שכרגע פתוחה רק לאורחי המלון) והן לתפריט הלובי, הבריכה והרום סרוויס. מה שמבטיח מנות בסטנדרט אחר לגמרי מהנהוג במלונות ארצנו.

אבל כאמור אנחנו כאן בשביל מסעדת הערב שפתוחה גם לקהל הרחב. כמו בשאר המסעדות שלו – מברלין ועד לונדון – גרניט בנה את התפריט כשעטנז מלכתחילה בין המטבח הירושלמי לזה המקומי. בטבריה זה אומר נוכחות מוגברת של בורי וסרדינים בתפריט, מקלובה ומנות בהשראת הרמב"ם. השף שבידיו הופקד המטבח בפועל הוא אליעד דנון, שנקטף על ידי גרניט לאחר שעבד איתו בריאליטי "משחקי השף".

פתחנו עם כמה ראשונות – מאפה קאדה מנגולד עם בצק דק־דק שקיבל קראנצ'יות ממכת החום בטאבון המקומי; ברזאולה טבריינית – פרוסות נקניק שעבר יישון (מעין "ביף ג'רקי" של הביוקר) נמשח בסלסת ענבים וזעתר ועוטר בפרוסות ענבים, כוסברה ולימון פרסי שאיזנו את המליחות והיבשושיות של הבשר ועטפו אותו בטעמים מרעננים.

שתי מנות נוספות צדו את חיכנו: הרמב"ם – שזכה למנה שתיקרא על שמו בשל העובדה שהוא קבור בעיר. מן המפורסמות הוא שעסק לא מעט בתזונה בריאה, וכחלק מכך הקפיד לאכול סלט עם המון ירק ירוק. פה לקחו את חומר הגלם הזה ויצרו מנה שמשלבת בין סגנונות בישול ומרקמים. התוצאה יפהפייה (לייק על גילופי הפרחים מסלרי) אבל דווקא הטעם החמוץ־מתקתק לא התעלה.

צילום: נועם פריסמן

מה שבהחלט התעלה הוא מנת ה"קיגל כרוב" – שהייתה תצוגת תכלית של המקום וכל מה שאנחנו מצפים לפגוש כשאנו מגיעים להרפתקה שהיא ארוחה במסעדת שף. הרצון לחבר בין המטבח האשכנזי המקומי לכרוב הגלילי ולטכניקות הבישול הגבוהות יצר מנה מושלמת: ריבוע שחום, מורכב משכבות של כרוב מאודה שנאפה בתנור במשך ארבע שעות עם בני לוויה כגון דבש, פלפל ושומן אווז. כאילו זה לא מספיק, הרי שהקיגל שוחה בציר עוף כהה ומעליו מונחת גלידת קשיו מלוח. הטעמים העמוקים והמנחמים, המתוק והחריף, החום והקור מייצרים ביס מסחרר שהוא לא פחות מאייקוני.

אגב, ה־DNA של הקבוצה כולל לא רק מזון שפורק וחובר מחדש, אלא ואולי אף לא פחות מכך – אווירה. הצוות כולו שמח ומארח. מציע לאורך כל הארוחה צ'ייסרים ומוזיקה שמחה, תוך שהוא מתקשר בקולניות במטבח הפתוח בינו לבין עצמו ועם הסועדים.

כבר היינו עמוסים, כך שוויתרנו על הדגה ודילגנו היישר לנתח בשר מהרמה – 300 גרם של טומהוק מדמם ויפהפה. הוא היה צלוי בשומן אווז מקורמל, שסייע לו להפוך לעסיסי ומהמם חושים והמחיש כיצד ניתן להגיע לתוצאות ברמה הכי גבוהה שיש, גם עם רשימת מרכיבים מוגבלת.

 

בקינוחים דווקא החוסר הזה ניכר יותר, עם ברולה שוקולד וזעתר שכלל פאדג', קרמבל תבלינים וקרם נוגט אבל על הנייר נשמע יותר מבטיח ממה שהיה בפועל, וסוטלץ' – סוג של פודינג אורז כיפי ומתקתק שלווה בשברי קוקוס ובגלידת סילאן עזת טעמים.

"לוטה" מייצרת פיוז'ן ירושלמי־טברייני־שורשי־יצירתי בראש פתוח וביד אמן. היא תיקח אתכם לגבהים וגם תגבה מכם לא מעט בעבור כך. שמה הוקדש לזכרה של לוטה אייזנברג ז"ל, שהייתה המנכ"לית הראשונה של "גלי כנרת", אישה אלגנטית ורבת קסם, שנחשבה לפורצת דרך בעולם המלונאות הישראלי. נדמה כי אין בחירת שם מוצלחת יותר למסעדה שיוצאת מהגבולות המוכרים ומביאה סוף־סוף גם לצפון הארץ את בשורת הבישול העילי הכשר.

motzash.food@gmail.com

תגיות: אוכלביקורתגלי כנרתלוטהמוצשמסעדה כשרה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    גרמניה: המשטרה פעלה נגד מתנגדי חיסונים שאיימו ברצח בכירים

    הידיעה הבאה
    הצוותים הרפואיים משוועים לסיוע ממשלתי נגד האלימות: "אין בידינו כלים"

    הצוותים הרפואיים משוועים לסיוע ממשלתי נגד האלימות: "אין בידינו כלים"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD