יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

"התגלגלתי לעבוד בבר ותוך חודש הרמנו מקום שמתמחה בבירה"

שמואל נקי (שמולץ), מִבְשְׁלָן

מאת  ליאור שפירא
י״ט בסיון ה׳תשפ״א (30/05/2021 18:53)
בתוך מוצש, תרבות

צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מה אתה עושה?

אני מכין ומוזג בירה וגם מוכר חומרי גלם לבשלנים ביתיים. אני שותף ב"קבוצת בלפסט" שיש לה שלושה מקומות של אלכוהול בירושלים, ואני גם פרויקטור ההכנה של מותג הבירה שלנו.

מה נדרש כדי להוציא בירה לשוק?

צריך רעיון: מה בא לי לעשות? איזו טכניקה חדשה או אינטרפטציה למשהו קיים אנחנו יכולים להוציא יותר טוב? משם שואלים שאלות של ביקוש: האם יהיה ביקוש לבירה כבדה בקיץ או קלילה בחורף? תמחור: כמה אפשר יהיה לגבות עליה? סבבה שהכנתי בירה שנשמעת לי ממש מגניבה, אבל האם אדם יוציא על זה 30 ו־50 שקלים? צריך גם מבשלה: מקום שיש בו הציוד המתאים ורישיון יצרן ושיסכימו להכין את המתכון שרצינו. ישנה גם שאלת העיצוב: צריך לבחור בקבוק ועובדים עם מעצבי תוויות.

איך נראית שגרת העבודה?

בבוקר אני מגיע לחנות ומייעץ ללקוחות עם מתכונים לבירה שהם רוצים לבשל. אני דואג לחומרי הגלם, מוזג להם בירה וגם מגיש אוכל. בין הלקוחות אני בטלפונים עם ספקים. אני גם מקדם פרויקטים: להשיג חומרים, לבדוק מתי התוויות מגיעות, לתכנן אירוע השקה בהתאם – אלו המון קצוות שצריך לקשור יחד. בערב מגיעים אנשים ואני מוזג בירה. אין לי מבשלה משלי ואני שוכר את שירותיהן של מבשלות בירות אחרות. כל פעם צריך לעבוד על הבירה הבאה, לשפר, לייעל.

איך התחלת לעבוד בתחום?

הניסיון הראשון שלי להכין אלכוהול היה הכנת תֶֶּּמֶד (משקה אלכוהולי מדבש) בגיל 12. עסקתי בזה כתחביב פנאטי. בתיכון בישלתי עם חברים והקדשנו לזה הרבה כסף וזמן ומכרנו בפסטיבלים. באיזשהו שלב כל אחד הלך לדרכו ואני נשארתי עם התחביב. עבדתי בדברים אחרים, למשל בתחום הביולוגיה, ואחר כך היה לי מפעל פסטה. אחרי שעזבתי את הפסטה התגלגלתי לעבוד בבר ותוך חודש הרמנו מקום שמתמחה בבירה.

מה אתה אוהב במקצוע?

לראות את הבר מפוצץ באנשים ולקלוט שאני עומד במרכז של משהו שיש לו ערך ושאנשים מפרגנים לו. והריגוש לקראת הוצאה של בירה חדשה.

מה אתה לא אוהב במקצוע?

להפוך תחביב למקצוע אומר שלצערי אין לי את הזמן והיכולת לעשות בירה בבית, ליהנות מהנבירה בכל פרט ולהתעמק. צריך לעבוד לפי אתגרים של לוחות זמנים, מלאי או דרישות שלא תמיד קל להתמודד איתם.

איזו טעות של מתחילים עשית?

התססנו בירה בחבית עץ. אטמתי אותה חזק ואחסנתי מתחת לשולחן. הסטנדרט היום הוא מכלית נירוסטה, חבית עץ היא עולם מסורתי עם סימני שאלה. החבית הכילה חיידקים שהמשיכו להתסיס את הבירה. הצטבר לחץ שלא לקחתי בחשבון והחבית התפוצצה והציפה את הקירות, את הרצפה, את המדפים ואת הבר.

כמה עובדות על בישול בירה

  • עלות הבירה

מחיר הבירה נקבע על פי פרמטרים כמו גודל בקבוק, זמן השהייה במְכל (יותר אחוזי אלכוהול = יותר זמן במכל), חומרים בתוך הבירה (בירה עם פרי יקרה יותר בגלל עלות חומר הגלם וכי זה יוסיף זמן ותהליך), חומר הגלם של התווית; כמה ליטרים בושלו (בסבבי ייצור קטנים המחיר לבקבוק גבוה יותר).

  • לימודי בישול בירה

יש קורסים פרטיים וסדנאות למבשלנים מתחילים או מתקדמים. אפשר ללמוד תוך כדי עבודה במבשלות. יש תוארי Brewmaster באוניברסיטאות בחו"ל שמקבילים לטכנולוג מזון.

  • איפה הכסף

הרווח על מכירת בירה בחנות הוא כ–20%. על בירה בבר – כ–30%. המחיר לסדנת בישול בת שש שעות לעד 10 משתתפים הוא 500־2,000 ₪ למשתתף.

תגיות: לשכת התעסוקה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    חשבון הגוגל שלי נפרץ ואיכשהו שרדתי כדי לספר על זה

    הידיעה הבאה

    הספר "אמונה" תורם מעט להתקרבות בין ישראל הראשונה והשנייה

    הידיעה הבאה

    הספר "אמונה" תורם מעט להתקרבות בין ישראל הראשונה והשנייה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD