לראשונה: בתי הספר יאתרו "מחונני על"
משרד החינוך הכריז על פרויקט חדש שבמסגרתו ייבחרו מכיתות המחוננים ילדים מוכשרים במיוחד ויצוות להם חונך אישי מהאקדמיה

במשרד החינוך חיפשו ומצאו אנשי אקדמיה שישמשו כמעין "מנטורים" לאותם מחוננים: כל אחד מ-17 התלמידים צוות לאותו מומחה בתחומו והשניים יקיימו מפגשים אחת לשבועיים במשך שנה ואף יעבדו על פרויקט מסוים. כך למשל, אותר תלמיד שניחן ביכולת קליטה מוסיקלית יוצאת מגדר הרגיל ולכן הוא והמנטור יעבדו ככל הנראה על חיבור יצירה מוזיקלית.
הליך הציוות בין התלמיד הגאון לבין המנטור היה ממושך ודו צדדי. כל התלמידים והמנחים רואיינו באופן אישי על ידי ועדה של האגף לקידום מחוננים במשרד החינוך ומכון סאלד. בנוסף, כל מנחה ראיין שלושה תלמידים וכך נוצרה הכימיה הדרושה לעבודה משותפת.
במשרד החינוך אמרו כי ישנו גיוון רב בנושאים בהם מצטיינים מחונני העל. כך, בין היתר, אותרו "גאונים" במתמטיקה, חקר המוח, גנטיקה, תכנות, כימיה אורגנית, פיזיקה, מוזיקה ופילוסופיה. מחוננים אלו מתגוררים בכל רחבי הארץ מאילת ועד הצפון. בקבוצת המחוננים יש שבע בנות וכולם מהמגזר היהודי.
לדברי שלומית רחמל, מנהלת האגף לקידום מחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, ההערכה המקצועית היא כי בכל שנתון ישנם בין 10 ל-20 "מחונני על". לדבריה, "הספרות המקצועית מראה שישנה אפקטיביות רבה בהשפעת של דמות שילד פוגש במהלך הלימודים שלו וזה אפקטיבי במיוחד לילדים מחוננים".
רחמל סיפרה כי נעשתה פנייה לראשי האוניברסיטאות על
"זו למעשה הפעם הראשונה שפונים לאוכלוסייה הזאת באופן נקודתי", הוסיפה רחמל. "למרות שיש לא מעט תלמידים מחוננים, אפשר לראות שאותם תלמידים בולטים אפילו בתוך קבוצת המחוננים. בתחום האינטלקטואלי התפקוד שלהם שונה באופן איכותי מהמחונן הרגיל.
"ניכרת בהם העמקה יוצאת דופן, הרבה פעמים יש להם יכולת ניסוח מצוינת וזיכרון פנומנלי. הם מאוד בולטים גם בסקרנות בלתי נלאית ותחומי עניין מגוונים. הכוונה היא להעניק להם העצמה אישית ותמיכה", הוסיפה רחמל. הפרויקט משותף לקרן לגסי, מכון סאלד ומשרד החינוך.